Çikolatalı Çilekli Pasta - Lezzet Tarifleri
Çikolatalı Çilekli Pasta
Gerekli Malzemeler
  • 1/2 su bardağı çikolata damlası veya eşdeğerde 100gr. Pasta için kullanılan çikolata 
  • 2 büyük yumurta (akı sarısından ayrılmış) 
  • 1+ 1/3 su bardağı tozşeker 
  • 125gr. (1 çubuk) tereyağı veya margarin 
  • 2+ 1/4 su bardağı un 
  • 1/2 su bardağı katı yoğurt 
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu 
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat 
  • (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı gülsuyu 
  • 1/2 cay kaşığı tuz 
  • 1 su bardağı su
Truffle Kreması İçin
  • 2+ 1/2 su bardağı pudra şekeri 
  • 1/4 su bardağı çiğ krema 
  • 1/2 su bardağı çikolata damlası 
  • 6 silme yemek kaşığı (3/4 çubuk) tereyağı veya margarin
  • Üst Glazur (Glaze) İçin
  • 1/2 su bardağı çiğ krema 
  • 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı çikolata damlası
Arasına
  • 500gr. Kadar çilek, arzuya göre keki ıslatmak için süt
Hazırlama ve Pişirme
Hazırlık 2 Saat Pişirme 45 Dk Kişilik 12 - 14
Yapılışı
Ufak bir sos tenceresinde ocağın en kısık ateşli ayarında sıkça karıştırarak çikolatayı eritin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Bir kâsede yumurta aklarını kopuk gibi ve kati olana kadar çırpın. 
Başka geniş bir kasede yumurta sarıları, seker ve oda ısısındaki tereyağını yüksek hızda mikserle iyice kabarana kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın. 
Mikserin hızını azaltıp erimiş çikolatayı, sour cream veya yoğurdu, un, kabartma tozu, karbonat, tuz, 1 bardak su ve gülsuyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. 
yaklaşık 2 dakika karışana kadar çırptıktan sonra spatula veya büyük bir kaşık yardımı ile kopuk haline getirdiğiniz yumurta akını havasını indirmeden karıştırın. 
Kelepçeli kalıbınızı* yağlayıp unladıktan sonra hamuru döküp 350F/175C dereceli fırında yaklaşık 45 dakika parmağınızla keke dokunduğunuzda sünger gibi geri gelecek hale gelene kadar pişirin. 
Fırından alıp hafifçe ılındıktan sonra gerekirse bıçakla kenarlarından geçip kalıbın kelepçeli yan tarafını çıkarın. Alt kısmini kekten ayırmayın 
Kremayı hazırlayın: Orta büyüklükte bir sos tenceresinde 1/2 su bardağı çikolata damlasını çok kısık ateşte spatula veya kasıkla sürekli karıştırarak eritin. hafifçe ılındıktan sonra kasık yardımı ile pudra sekerini, yağı ve 1/4 su bardağı çiğ kremayı ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıp kremanızı hazır hale getirin. 
Glazur için: Yine sos tenceresinde çok kısık ateşte çiğ kremayı ve çikolata damlalarını çikolata edilip sos biraz katılaşana kadar karıştırın. Sosu kullanana kadar ilik tutmaya özen gösterin.

Pastanın Bir Araya Getirilmesi
Kekinizi tırtıllı bıçakla iki kere enlemesine kesip uç parça elde edin. Daha sonradan pastayı servis tabağına aktarabilmek için kelepçeli kek kalıbının tabanını çıkarmadan başka bir tepsi üstünde duran tel ızgaranın üstüne pastanın alt parçasını yerleştirin.(tepsi üstüne yerleştirilmiş ızgara sayesinde kekten akan fazla Glazur tepsiye geçecek ve yeniden kullanabileceksiniz) 
(İsterseniz bu aşamada keklerinizi fırça yardımıyla sütle biraz ıslatabilirsiniz.)Hazırladığınız Truffle kremasından bir miktar üstüne sürüp bıçakla veya spatula ile yayın. Üstlerine çok kalın olmaması için ortadan ikiye enlemesine kesilmiş çilekleri fazla doldurmadan aralıklı dizin. 
Üstüne ikinci kat keki koyup ayni işlemi tekrarlayın. (Bu aşamada isterseniz truffle kremadan 1/2 su bardağı kadar ayırıp üstüne torba ve yıldız uç ile süs yapmak için ayırabilirsiniz. Fotoğrafta kullanılmadı.) 
Kalan keki de düzgünce krema ve çileklerin üzerine yerleştirdikten sonra ilik halde duran glazürünüzü tencereden kekin ortasına döküp genişçe bir bıçak yardımı ile (veya asıl olarak pastacıların kullandığı düzeltme spatulası ile) sosu kekin her tarafına yayın. Aşağı akan kısımları da yine bıçakla kenarlara sürerek pastayı tamamen sosla kaplayın. Bu işlemi yaparken mümkün olduğunca elinizi çabuk tutup sos katılaşmadan düzgün bir yüzey elde ettikten sonra daha fazla sosla oynamayın 
Çilek yarımları ile pastanın kenarlarını süsleyin. Ayırdıysanız Truffle kremayı sıkma torbasına koyup çileklerin arasına sıkıp süsleyin. 
Buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Diğer Tarifler
Diğer Tarifleri İnceleyebilirsiniz.
Neden Kepenç Un ?
Neden Kepenç Un ? Buğday kalitesinden asla ödün vermeyen bir fabrikayız. Tesisimizde farklı kalitelerde ve ihtiyaçlara göre un üretimi yapmaktayız. Ülkemizin her bölgesinden farklı çeşit ve kalitede buğday alımı yapmaktayız. Tesisimizde son teknoloji donatılmış cihazların bulunduğu laboratuvarımızda alım yapılacak buğday numuneleri kontrolden geçtikten sonra tesisimizin ilgili yerine boşaltımı yapılmaktadır. Ayrıca üretimi yapılacak unumuz laboratuvarımızın kontrolünden geçmektedir. Bölgede Yönetim olarak teknolojiye açık bir yapıdayız. Ayakta kalmak hedeflere ulaşmak  gelişmelere uyum sağlamakla mümkün olur. Biz de bunu yaptık. Yeniliklere açık olduk. Teknolojik gelişmelere ayak uydurduk. Un sektöründe en iyiler arasında yerimizi aldık. Ata tohumuyla günümüze...
Son Teknoloji ile Hızlı ve Kaliteli Üretim Bu başarıyı kazanma nedenlerini hızlı ve kaliteli üretime bağlayan Kepenç,?Bu başarıyı kazanmamızda Fabrikamızın ihtiyaçlara zamanında ve hızlı bir şekilde cevap vermesi, kurumsal kimliğimiz, üretimdeki hijyen ve kalite hedeflerimize bağlıyoruz.
Kuruluştan Bugüne 2010 Kuruluştan Bugüne
Profesyonel Ekip 75 +Profesyonel Ekip
Hızlı Sevkiyat 81 ileHızlı Sevkiyat
Müşteri Memnuniyeti 100 %Müşteri Memnuniyeti
Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un Kepenç Un